Extra trapleuning voorkomt vallen!

Neder-Betuwe - Welzijn rivierstroom raadt inwoners aan om een extra 2e trapleuning te installeren als het lastiger wordt om de trap te gebruiken.

Met een extra trapleuning is het gemakkelijker om naar boven en beneden te gaan. Ook beugels bijplaatsen boven en onderaan de trap voor extra houvast is mogelijk.

Vooral voor senioren wordt aangeraden om een extra trapleuning te nemen. Dit helpt om vallen te voorkomen. Jaarlijks valt een op de zestien ouderen van een trap en komt dan op de spoedeisende hulp terecht. Ook overlijden elk jaar een aantal van deze ouderen aan de gevolgen van deze val.

Met een extra trapleuning wordt het risico dat men valt een stuk kleiner omdat je met twee handen een leuning vast kunt pakken. Het is een relatief eenvoudige aanpassing in huis. Inwoners kunnen bij elke bouwmarkt een trapleuning kopen die ze zelf of met behulp van familie kunnen installeren. Ook een bouwmarkt of klusbedrijf kan in veel gevallen de installatie doen.

Senioren die meer informatie willen over aanpassingen in huis kunnen een test invullen op www.geldersehuistest.nl. Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met Folkert Kooistra op telefoonnummer 06-19544160 of mailen naar folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl.

Uitgelicht