Echtpaar Van Doesburg-van Lent uit Opheusden 60 jaar getrouwd

Op maandag 11 december 2017 was het zestig jaar geleden dat de heer C.S. (Chris) van Doesburg en mevrouw L.G. (Dinie) van Doesburg-van Lent uit Opheusden trouwden. Namens de gemeente bracht burgemeester Jan Kottelenberg het diamanten bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van Doesburg
Foto's door 3JetFotografie Ochten

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De heer Van Doesburg (83 jaar) en mevrouw Van Doesburg-van Lent (79 jaar), beiden geboren in Kesteren, trouwden op 11 december 1957, ook in Kesteren. Alleen aan het begin van hun huwelijk woonden ze elders in Opheusden, maar bijna 55 jaar is het huidige huis ook hun thuis. Echtpaar Van Doesburg heeft twee zoons en twee dochters gekregen, maar inmiddels is het gezin uitgebreid met zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Chris van Doesburg heeft zijn hele werkzame leven als chauffeur van asfalt gewerkt, hij werkte bij Bruil. Hij maakte lange dagen, maar Dinie van Doesburg zorgde ervoor dat het binnen het gezin op rolletjes liep. “En daar heb ik helemaal geen spijt van”, vertelt ze. Op de huwelijksdag, zestig jaar geleden, waaide het heel hard. “Ik had een lange sleep en die waaide steeds alle kanten op”, vertelt mevrouw Van Doesburg.

De heer en mevrouw Van Doesburg hebben nog altijd een relatief goede gezondheid en blijven ze bezig. Mevrouw Van Doesburg: “Autorijden is van mijn mans lust en leven en dat doet hij nog steeds. Voor onze schoonzoon brengt hij nog regelmatig bestellingen rond. Dan rijdt hij in Nederland, maar ook naar België of vooraan in Duitsland. Thuiszitten is nog niks voor hem”.

Met een buffet met familie en vrienden staat echtpaar Van Doesburg stil bij hun diamanten huwelijksjubileum.

Echtpaar Van Doesburg