Echtpaar Budding-Rozeboom uit Kesteren 50 jaar getrouwd

Op woensdag 20 december 2017 was het vijftig jaar geleden dat de heer J.A. (Jochem) Budding en mevrouw L. (Lina) Budding-Rozeboom uit Kesteren trouwden.

Op woensdag 20 december 2017 was het vijftig jaar geleden dat de heer J.A. (Jochem) Budding en mevrouw L. (Lina) Budding-Rozeboom uit Kesteren trouwden. Namens de gemeente bracht wethouder Herman Gerritsen het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Budding
Foto's: 3JetFotografie Ochten

De wieg van de heer Budding (74 jaar) stond in Lienden, mevrouw Budding (69 jaar) zag het levenslicht in Ede en daar trouwden zij ook op 20 december 1967. Direct na het huwelijk gingen zij naar Kesteren en daar wonen zij nog steeds.

Het echtpaar kreeg twee zoons en zeven kleinkinderen. Jochem Budding heeft jarenlang in de boekhouding gewerkt, een grote periode tot aan zijn pensioen bij Victoria Vesta in Ede (het huidige ING). Lina Budding bleef na haar trouwen thuis om voor het gezin te zorgen.

De relatie tussen Jochem en Lina is ontstaan op de werkvloer: zij werkte bij het belastingkantoor en enkele maanden later kwam hij daar ook werken. Na een tijdje trok hij de stoute schoenen aan en vroeg of ze eens een afspraakje konden maken. Dat gebeurde “en dat beviel wel, dus is het ‘aan’ gebleven”, vertelt mevrouw Budding.

Echtpaar Budding gaat met kinderen, kleinkinderen en wat familie dineren om het gouden huwelijksjubileum te vieren.

Echtpaar Budding

Uitgelicht