Vrijwilligerswerk werkt

Zowel inwoners die vrijwilligerswerk zoeken als organisaties die met vrijwilligers werken kunnen bij Welzijn Rivierstroom terecht voor ondersteuning.

Bijna de helft van de inwoners doet vrijwilligerswerk als je uitgaat van landelijke cijfers. Welzijn Rivierstroom denkt dat in Neder-Betuwe wel meer dan de helft van de inwoners vrijwilligerswerk doet. Zowel inwoners die vrijwilligerswerk zoeken als organisaties die met vrijwilligers werken kunnen bij Welzijn Rivierstroom terecht voor ondersteuning.

‘ik doe iets zinvols en leer nieuwe mensen kennen’

Dit wordt vaak genoemd als we vragen waarom mensen vrijwilligerswerk doen. Uit divers onderzoek blijkt dat mensen die vrijwilligerswerk doen meer zelfvertrouwen hebben, meer mensen ontmoeten en dat het ook helpt tegen stress en virussen als je iets voor andere mensen doet. Daarom roept Welzijn Rivierstroom alle inwoners op om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wij helpen u graag om na te gaan welk vrijwilligerswerk aansluit bij uw wensen en talenten.

Vrijwilligerswerk is op veel plaatsen en bij veel organisaties mogelijk. Denk aan de sportvereniging, de kerk, dorpshuizen, verzorgingshuizen, natuurclubs enz. Bij deze verschillende organisaties is er vaak van alles te doen voor vrijwilligers. Zo kun je achter de bar staan, bomen snoeien, een archief bijhouden, de jaarrekening opstellen, gastheer of gastvrouw zijn of voorzitter van de voetbalclub worden.

Jong en oud, arm of rijk, allemaal kunnen we iets van vrijwilligerswerk doen. Op de site van Welzijn Rivierstroom staan diverse vacatures voor vrijwilligerswerk, maar inwoners kunnen ook altijd zelf met andere organisaties contact opnemen en vragen of ze iets kunnen betekenen.

Ook organisaties kunnen bij Welzijn Rivierstroom terecht. Bijvoorbeeld om een vrijwilligersvacature te plaatsen op de site. Door een actief PR beleid van Welzijn Rivierstroom worden deze vacatures steeds weer onder de aandacht gebracht zodat inwoners weten welke vacatures er zijn. Ook is het een optie om samen met andere organisaties een avond te organiseren over het werven van vrijwilligers. Maar organisaties kunnen ook bij ons terecht met vragen over een veilige organisatie, belastingregels voor vrijwilligers en het versterken van het PR beleid.

Welzijn Rivierstroom denkt dus graag met u mee! Zowel met vrijwilligers die een plek zoeken als met organisaties die vragen hebben. Nieuwsgierig of vragen? Kijk eens op www.welzijnrivierstroom.nl onder Neder-Betuwe bij vacatures, mail naar vrijwilligersnederbetuwe@welzijnrivierstroom.nl of bel 0344-602337. Als u vragen heeft bel gerust met Folkert Kooistra 06-19544160 of mail naar Folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl

Uitgelicht