Uitnodiging deelname Opvoedweek 2017

Van 2 t/m 8 oktober is het de landelijke Week van de Opvoeding. Neder-Betuwe doet mee. U ook?

Van 2 t/m 8 oktober is het de landelijke Week van de Opvoeding. Neder-Betuwe doet mee. U ook? Het Preventieteam van de Kernpunten Neder-Betuwe coördineert de activiteiten.

Week van de Opvoeding

In de Week van Opvoeding zijn er activiteiten waarbij het gaat om ontmoeting en uitwisseling van tips en informatie tussen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren. Iedereen heeft een eigen verhaal en eigen behoeften, niemand hoort in een hokje. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich weleens zorgen over de opvoeding en de helft daarvan voelt zich regelmatig tekortschieten. Maar soms komen oplossingen uit onverwachte hoek en ontdek je die ‘out of the box’ te denken en te handelen.

Doe mee!

Wij roepen mensen op – alleen of in samenwerking met anderen - om in de week van 2 t/m 8 oktober om mee te doen en activiteiten te organiseren. Als professionals of als vrijwilligers die te maken hebben met opvoeden en opgroeien, zoals op scholen, binnen organisaties en instellingen, in praktijken, op sportclubs, in bibliotheken én bij onze (kern)partners op gebied van jeugd en gezin.

Er is van alles mogelijk, zolang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding, de ervaringen en de vragen die daarbij horen. Het is niet noodzakelijk dat u nieuwe activiteiten organiseert, ook bestaand aanbod past wellicht prima in de Opvoedweek 2017.

Inspiratielijst

Wilt u deelnemen maar heeft u nog geen duidelijk beeld van de activiteit die u kunt aanbieden? Misschien inspireert de volgende site u: www.weekvandeopvoeding.nl/wo/Thema-2017.

Wat u van het Preventieteam Kernpunten kunt verwachten

Wij verzamelen de gegevens over de activiteiten en zorgen voor persberichten in de diverse media. Indien u dat wenst, maken wij flyers van uw specifieke activiteit die u dan zelf verspreidt. En we leveren ‘hebbedingetjes’ die u kunt weggeven tijdens de activiteit die u organiseert.

Activiteit aanmelden en meer informatie

Wilt u een activiteit aanmelden? Heeft u ideeën en wilt u daarover eens verder praten? Of wilt u aanvullende informatie? Neem dan contact op met de procesbegeleider van het Preventieteam, Jacqueline van de Pol, via mobiel: 06-30992869.

We hopen gauw van u te horen!

Week van de Opvoeding

Uitgelicht