Sponsor een bankje op het Marspad!

U kunt nu meedoen om een bankje op het Marspad in Kesteren te realiseren.

Klompenpadenfans opgelet! U kunt nu meedoen om een bankje op het Marspad in Kesteren te realiseren. Met uw bijdrage kunnen de vrijwilligers een bankje plaatsen. Een plek om rustig te zitten, iets te eten of lekker te mijmeren. In het fraaie landschap van de Klompenpaden komen vanzelf de mooiste gedachten boven. Dus sponsor een bankje op dit Gelderse Klompenpad!

Sponsor een bankje

De Klompenpaden worden erg gewaardeerd door de wandelaars. Dat blijkt wel uit de reacties op de website www.klompenpaden.nl, de teksten die in boekjes langs de route worden achtergelaten en op Facebook/ Kompenpaden. Op sommige Klompenpaden is er nog behoefte aan een bankje. Het bankje wordt gemaakt van inheems hout en komt te staan op een plek langs het Klompenpad die de vrijwilligers speciaal hebben uitgezocht.

Het Marspad

We nodigen u van harte uit om een bankje te sponsoren op het Marspad. Het klompenpad voert door het dorp Kesteren, onder andere over de oude Rijnbandijk die al vanaf 1500 geen functie meer heeft (“Slaper”). Het gebied kenmerkt zich door de polders Mars en Lede en Oudenwaard en het gebied van het vroegere Neder Betuwe. Na 1500  werd de noordelijker gelegen Marsdijk aangelegd waardoor de beddingen van de Oude Rijn en de Leygraaf van de Rijn werden gescheiden.
De vrijwilligers hebben twee mooie potentiële plekken voor een bankje bedacht; op de Marsdijk en op de Rijnbandijk. Beide bankjes bieden dan een fantastisch vergezicht over respectievelijk de uiterwaarden en de Neder-Rijn met op de achtergrond de Grebbeberg en vervolgens Lede en Oudewaard (Marspolder) met op de achtergrond de Utrechtseheuvelrug, Cuneratoren en de Koerheuvel.

Wat zijn Klompenpaden?

Klompenpaden zijn rondwandelingen door het agrarische cultuurlandschap. Samen met vrijwilligers uit de streek worden de routes ontwikkeld, waardoor historische paadjes in ere worden hersteld en boerenland wordt opengesteld. De makers van Klompenpaden –Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht– willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en het landschap. Ontdek het verhaal van de streek met de routebrochure of Klompenpaden app.

Voor meer informatie

Kijk ook op http://landschapsbeheergelderland.nl/sponsor-bank-op-favoriete-klompenpad/.
Ook te volgen op Facebook/ Kompenpaden.

 

Uitgelicht