Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar De Vree-Verwoert uit Dodewaard

Op donderdag 17 augustus was het vijftig jaar geleden dat de heer S. de Vree en mevrouw G. de Vree-Verwoert (beiden 69) trouwden.

Op donderdag 17 augustus was het vijftig jaar geleden dat de heer S. de Vree en mevrouw G. de Vree-Verwoert (beiden 69) trouwden. Namens gemeente Neder-Betuwe bracht wethouder Herman Gerritsen het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar De Vree

De wieg van Sander stond in Dodewaard, Gerrie is geboren in Opheusden. Hier zijn ze ook in 1967 getrouwd. Na het trouwen hebben ze zo’n twee jaar bij de ouders van de heer De Vree in gewoond. Toen deed de gelegenheid zich voor om een eigen huis te kopen. De heer De Vree heeft de woning helemaal opgeknapt en daar wonen ze nu nog steeds. “Met heel veel plezier, we willen nog niet weg”, zegt mevrouw De Vree. Het echtpaar kreeg eerst vier dochters en daarna nog twee zoons. Het gezin is uitgebreid met 17 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Op de vraag wat voor werk Sander de Vree heeft gedaan, antwoordt zijn vrouw: “Van alles. Hij heeft meegebouwd aan de centrale, heeft op een krantenwagen gewerkt en heeft de laatste jaren bij de houtzagerij in Randwijk gewerkt als onderhoudsmonteur”. Gerrie de Vree heeft met veel plezier voor het gezin gezorgd.

Sander en Gerrie leerden elkaar kennen bij catechisatie. “En van het één kwam het ander en zijn we aan elkaar blijven hangen”. Echtpaar De Vree gaat met kinderen, klein- en achterkleinkinderen uit eten om stil te staan bij hun gouden huwelijksjubileum.

Echtpaar De Vree
Foto's: 3JetFotografie Ochten

Uitgelicht