Gemeente Neder-Betuwe werkt samen met jongeren aan verkeersveiligheid

Jonge automobilisten uitgenodigd voor ‘Ik rijd beter’

Op zaterdag 23 september kunnen automobilisten van 18 t/m 24 jaar uit Neder-Betuwe meedoen aan de praktijkdag IK RIJD BETER. Een superleuke dag met autorijden, remproeven, noodstops maken, ervaringen uitwisselen, rijstijl beoordelingen en discussie. En natuurlijk met lunch. De locatie is in Kesteren bij Van Leeuwen Auto’s aan de Industrieweg 2.

Deze verkeersveiligheidsdag bestaat uit de volgende onderdelen

• On Road Coaching - Praktijkrit rijden: Tijdens een praktijkrit van 2,5 uur door de omgeving ervaren de jongeren hoe goed ze rijden en welke verbeterpunten er te behalen zijn. Ze wisselen elkaar af aan het stuur en beoordelen elkaars en eigen rijstijl. Dit alles onder begeleiding van een coach die uiteraard óók zijn oordeel geeft.
  • Get a Grip - Noodstop op mobiele baan: Op een mobiele rem- en slipbaan ervaren de jongeren achter het stuur hoe het is om een noodstop te maken, en natuurlijk hoe dit is op glad wegdek. Zo merk je pas echt hoe lang de remweg eigenlijk is en hoe het ABS-remsysteem zijn werk doet. Je bent dan weer een ervaring rijker!
  • Interactieve sessie – Alcohol, vermoeidheid, afleiding en drugs: In een groepsdiscussie wordt gesproken over alcohol, vermoeidheid, afleiding en drugsgebruik in het verkeer. Hoe gaan we er mee om en wat doen we eraan? Samen met een verkeers- en alcoholdeskundige ga je een open discussie aan.

Een leuke dag samen met leeftijdsgenoten

Zegt het voort! Ben jij tussen de 18 en 24 of ken je iemand tussen de 18 en 24? Werk dan samen met ons aan de verkeersveiligheid. Deze leuke dag, inclusief lunch, begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur. Na afloop krijg je het certificaat ‘IK RIJD BETER’. Er kunnen per dag 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Win een cabrio

Win een dag rijden in een Mini Cabrio!

IK RIJD BETER in de gemeente Neder-Betuwe wordt mede mogelijk gemaakt door Van Leeuwen Auto’s in Kesteren. Alle deelnemers maken kans om een dag ‘cabriorijden’ te winnen. Op een creatieve wijze wordt de prijs tijdens de praktijkdag weggegeven!

Meld je nu aan!

Meer informatie of aanmelden? Kijk nu op www.ikrijdbeter.nl. Deelname aan de praktijkdag (ter waarde van €300,- per persoon) kost maar €25,- eigen bijdrage. Na aanmelding krijg je alle informatie per e-mail toegestuurd. Schrijf je nú in en doe mee op zaterdag 23 september!

Tip: volg ons ook via facebook! facebook.com/IKRIJDBETER

De praktijkdag voor jonge autorijders wordt georganiseerd en gesubsidieerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland (ROV Oost Nederland). Het is een unieke gelegenheid om eens te reflecteren hoe veilig je nu echt rijdt!