Diamant voor echtpaar Timmer-Meijering uit Dodewaard

Op dinsdag 8 augustus 2017 was het zestig jaar geleden dat de heer K. Timmer en mevrouw B. Timmer-Meijering (beiden 81 jaar) uit Dodewaard trouwden. Namens de gemeente bracht burgemeester Jan Kottelenberg het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Timmer

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De wieg van Klaas Timmer stond in Dodewaard, Dina Timmer-Meijering is in Kesteren geboren. Zij trouwden in Dodewaard, in 1957. Het echtpaar kreeg 2 dochters en een zoon; de familie is inmiddels ook uitgebreid met 3 kleinkinderen.

De heer Timmer heeft na zijn school verschillende banen gehad, ook op diverse terreinen. Zo werkte hij achtereenvolgens bij Vink, Geurts, Recticel, een beenderontvettingsbedrijf en tenslotte in Veenendaal bij een bedrijf in het vulcaniseren van remonderdelen. Mevrouw Timmer kwam uit een groot gezin waar ze de handen uit de mouwen stak, maar had ook als interieurverzorgster maar liefst zes werkhuizen.

Echtpaar Timmer

Klaas Timmer vertelt over de eerste ontmoeting. “In die tijd waren er nog niet veel auto’s, dus je deed alles op de fiets. Ik had Dina al wel eens gezien. Er was een keer een voetbalfeest met een grote danstent en achter die tent hebben we de eerste kusjes uitgewisseld”. Na een verkeringstijd van ongeveer twee jaar traden Klaas en Dina in het huwelijk. Later in de week staan ze met familie en vrienden bij hun huwelijksjubileum stil.