Wandelpad Dodewaard officieel in gebruik genomen

Een nieuw wandelpad aan de noordzijde van Dodewaard: de winnende inzending van Harrie Drost uit Dodewaard van de jaarlijkse prijsvraag van K3Delta is gerealiseerd en werd op donderdag 2 maart officieel in gebruik genomen.

Wandelpad
Links: Jan Willem van de Kamp (K3Delta) en Gerard Jonkers (Geldersch Landschap & Kasteelen). Rechts: wethouder Herman Geritsen, bedenker Harrie Drost uit Dodewaard en Andries Heierman (Van de Bijl & Heierman)

Dat gebeurde met het schroeven van een naamplaatje op een houten post aan het begin van het pad door de heer Jan Willem van de Kamp van K3Delta, de heer Gerard Jonkers van Geldersch Landschap & Kasteelen, bedenker Harrie Drost uit Dodewaard en wethouder Herman Gerritsen van Neder-Betuwe. In zijn welkomstwoord gaf de wethouder aan dat hij heel blij is met dit nieuwe pad. “Een prachtige wandelroute – goed voor onze conditie -  vanaf de Gieser Wildeman, langs het natuurgebiedje richting industrieterrein De Bonegraaf. Het sluit mooi aan op de bestaande paden.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Gerritsen deelde ook complimenten uit. Aan de winnaar voor zijn onderbouwde en uitgewerkte idee: “een bijzonere manier van burgerparticipatie”, aan de heer Jonkers van het Geldersch Landschap voor de adviezen en vooral aan de twee bedrijven die dit alles mogelijk hebben gemaakt: K3Delta en Van de Bijl & Heierman. “Heel hartelijk dank voor uw maatschappelijke betrokkenheid. Dankzij uw inspanningen kunnen de inwoners genieten van deze prachtroute!”

K3Delta is al jaren in Neder-Betuwe aan het werk voor de winning van zand, grond en klei en investeert ook in onze gemeente via het Landschapsfonds dat een aantal jaren geleden werd ingesteld. Het bedrijf schrijft elk jaar een prijsvraag uit voor inwoners. De uitvoering van het winnende idee voor een nog mooier Neder-Betuwe mag € 10.000 kosten. Hoewel de aanlegkosten hoger uitvielen, besloot Van de Bijl & Heierman het tekort voor eigen rekening te nemen zodat het winnende idee alsnog kon worden uitgevoerd.

Een impressie

Wandelpad Dodewaard

Wandelpad Dodewaard

Wandelpad Dodewaard

Wandelpad Dodewaard

Uitgelicht

Zoeken