Oorlogsgravenstichting bedankt consul Kees Timmer met zilveren erespeld

Op donderdag 16 maart nam Kees Timmer afscheid van de gemeente Neder-Betuwe in ver band met pensionering. Tijdens de feestelijke afscheidsbijeenkomst ontving hij de zilveren erespeld  als dank voor zijn werkzaamheden als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Neder-Betuwe.

Erepenning

Roel Broer, waarnemend algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting, speldde onder toeziend oog van burgemeester Veerhoek het ereteken op nadat hij in zijn toespraak had aangegeven hoe belangrijk dit werk is, met name voor nabestaanden. “Wij zijn afhankelijk van de inzet van lokale vertegenwoordigers. U hebt uw rol vanaf 2002 als vertegenwoordiger in de gemeente Neder-Betuwe voortreffelijk vervuld.”

In Nederland zijn ongeveer 355 consuls die de Oorlogsgravenstichting ondersteunen; zij zijn doorgaans in dienst van een gemeente en worden officieel benoemd door de burgemeester. Zij zijn verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het beheer en onderhoud van de oorlogsgraven. In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. In Neder-Betuwe liggen drie Nederlandse en zes geallieerde oorlogsslachtoffers.

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doet zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld. 

Uitgelicht

Zoeken