Leerlingen Palet Opheusden zijn overlast hondenpoep meer dan zat

Leerlingen van groep 7/8 van basisschool Het Palet in Opheusden kwamen vorige week naar het gemeentehuis met een belangrijke (grote) boodschap voor wethouder Herman Gerritsen. “Kan de overlast van hondenpoep worden tegengegaan?”  Zij zijn het zat dat er zoveel hondenpoep op de stoep ligt, maakten er een werkstuk over en stelden allemaal vragen aan de wethouder over wat de gemeente er aan doet om dit probleem tegen te gaan.

Wethouder Gerritsen vond het heel fijn dat de leerlingen mee willen denken over dit lastige probleem. “Acties zoals die van jullie helpen mee dat mensen met een hond de hondenpoep gaan opruimen. Wij zijn pas geleden ook met nieuwe acties begonnen. Wie een hond heeft kan in elk dorp gratis hondenpoepzakjes halen en er zijn een heleboel afvalbakken extra geplaatst.”

De wethouder gaf aan dat er toch nog  hondenbaasjes zijn die meer fatsoen moeten hebben. “Er komen controleurs die de mensen waarschuwen als ze de hondenpoep niet opruimen. Luisteren ze niet, dat delen we boetes uit.”

De leerlingen kregen allemaal als dank een leuk presentje mee, iets wat juist wel in de openbare ruimte mag blijven liggen en nog lekker ruikt ook: bloemzaadbommetjes, voor elk kind één, om ergens in het groen te gooien.

Het Palet
De leerlingen van Het Palet met hun werkstuk en wethouder Herman Gerritsen die zich nog steeds afvraag waarvan het werkstuk is gemaakt; er zat geen nare geur aan.

Uitgelicht

Zoeken