Boomfeestdag op 22 maart in Dodewaard

Tijdens de 60ste Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart planten leerlingen van de Dodewaardse basisscholen De Hien en De Bellefleur ’s morgens om 10.30 uur 25 bomen. Zij krijgen assistentie van bewoners van de betreffende straat, Natuur- en Milieu-educatie en van twee bijzondere gasten.

De plaats van handeling is de Oranjelaan in Dodewaard. Daar komt een bomensoort die door de bewoners van deze straat zelf is uitgezocht: de Magnoliaboom oftewel in het Latijn ‘Magnolia x Loebneri ‘Merrill’. De bewoners zijn blij met het nieuwe aanzien van de straat straks. De vorige (linde)bomen gaven al heel lang overlast en zijn daarom gekapt.

Assistentie

De leerlingen zijn tevoren goed voorbereid door medewerkers van Natuur- en Milieu-educatie. Bij het planten worden ze geassisteerd door bewoners van de Oranjelaan, de oudste en de jongste, en door twee heren die beiden luisteren naar de naam Kees en die beiden afscheid nemen van Neder-Betuwe omdat ze met een welverdiend pensioen gaan. Het gaat om Kees Timmer en om Kees Veerhoek, die op respectievelijk 16 maart en 31 maart klaar zijn met hun werk voor Neder-Betuwe.

Logo Boomfeestdag

Uitgelicht

Zoeken