Bedrijfsbezoek aan Fruity Line in Ochten

Eind mei bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Fruity Line B.V. in Ochten, een toonaangevende en snelgroeiende producent van fruit- en groentesappen en smoothies die geperst zijn van vers fruit en groente. Het bedrijf levert aan een breed en groeiend aantal internationale klanten.

Bedrijfsbezoek Fruity Line

Algemeen directeur Stephan Lupker en operationeel directeur Bart van der Knijff vertelden met enthousiasme en passie over de ontwikkelingen van hun bedrijf en de factoren voor succes: wereldwijd selecteren van verse ingrediënten - veelal direct bij de teler ingekocht - en de ontwikkeling van verwerkingsmethoden onder lage temperatuur die de hoogste productkwaliteit waarborgen.

De afdeling onderzoek en ontwikkeling werkt continu aan het ontwikkelen van innovatieve concepten en producten, samen met haar klanten. Fruity Line loopt voorop als het gaat om het gebruik van de zogenoemde ‘milde HPP conserveringstechniek’ wat inhoudt dat het product - dat tijdens het gehele verwerkingsproces gekoeld is - kort onder hoge druk wordt gebracht. Vitamines, voedingsstoffen en de smaak van vers blijven hierbij optimaal bewaard. Het bedrijf is ingericht op flexibiliteit en kan inspelen op de vraag naar kleinere leveringen van de vers geperste sappen. Voedingsveiligheid staat bij dit alles hoog in het vaandel.

Fruity Line is in 2008 verhuisd van Barendrecht naar Ochten en biedt op dit moment werkgelegenheid aan zo’n 400 medewerkers. Veel medewerkers zijn vanuit Barendrecht meegekomen en ongeveer 40% van het personeel is afkomstig uit de regio. Het blijft echter een uitdaging om gekwalificeerd productiepersoneel te vinden. Het bedrijf komt graag met werkzoekenden in contact.

Bedrijfsbezoek Fruity Line
Wethouder Rob Benschop, operationeel directeur Bart van der Knijff, burgemeester Jan Kottelenberg, wethouder Hans Keuken, algemeen directeur Stephan Lupker en wethouder Herman Gerritsen

Uitgelicht

Zoeken